Vegetarisk moussaka

4 port

ci 1 gul hackad lök

ci 1 hackad vitlöksklyfta

ci 2 dl sojafärs/ sojabönor

ci 1dl vatten

ci (gärna färsk) koriander

ci salt

ci 2 auberginer i tunna skivor

ci 4 tomater

ci knappt 3 dl grädde/ sojagrädde (tjocknar lättare till sås)

ci 1 ägg

ci salt och peppar

ci 2 dl riven 17 %-ig ost

 

 

Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt sojafärs och vatten. Koka ihop till en gröt, det tar ca 20 minuter. Klipp i koriander samt smaksätt med örtsalt.

Lägg auberginskivorna på en skärbräda, strö på salt och torka av vattnet som bildats. Vänd på skivorna och gör likadant på andra sidan. Stek dem i olja i en stekpanna.

Skiva tomaterna. häll grädden/sojagrädden i en kastrull. Rör samtidigt som såsen får koka i 5 minuter. Rör i ägg och ost. Hetta upp men låt ej såsen koka mer.

Varva färsröra, aubergine- och tomatskivor i en smord eldfast form. Bred på den vita såsen. In i ugnen i 225 grader i 40 minuter. Servera med sallad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0