Italienska mandelkakor
CA 40 KAKOR
Mal 200g mandel till fint mjöl i mixer eller annat. (går fint att riva på rivjärnets fina del, men tar tid). Blanda i 2 fint rivna bittermandlar och 0,5 dl suckrin. Ett par kryddmått kanel är också gott att ha i. Blanda väl.
Ha i 2 äggvitor och blanda om tills du får en kladdig smet. Blöt händerna och ta ca en tsk smet, forma en slarvig boll och rulla eventuellt i flor-suckrin.
Lägg bollarna på en plåt och grädda i 15 minuter på 200grader. Kakorna ska vara lite sega i mitten när dom är klara.
Mal 200g mandel till fint mjöl i mixer eller annat. (går fint att riva på rivjärnets fina del, men tar tid). Blanda i 2 fint rivna bittermandlar och 0,5 dl suckrin. Ett par kryddmått kanel är också gott att ha i. Blanda väl.
Ha i 2 äggvitor och blanda om tills du får en kladdig smet. Blöt händerna och ta ca en tsk smet, forma en slarvig boll och rulla eventuellt i flor-suckrin.
Lägg bollarna på en plåt och grädda i 15 minuter på 200grader. Kakorna ska vara lite sega i mitten när dom är klara.
Kommentarer
Trackback