Folieinbakad lax till grillen

Ytterligare ett grillrecept som är himla praktiskt att ta med om du ska på utflykt, då du kan förbereda allt hemma.

1 portion:

1 portionsbit lax
1/3 citron
några gröna oliver
1/2 paket fetaost
Aliminiumfolie


Gör så här:
Skiva citronen tunnt och lägg ut skivorna på botten av en 30 cm lång foliebit. Lägg på laxen, som du har saltat innan.
Vik upp sidorna på foliet, men stäng inte igen. Väggarna ska agera stöd så att osten inte trillar av.

Hacka oliverna och lägg på toppen av laxen. Smula fetaosten och lägg ovanpå. Vik ihop foliet och lixom rulla ihop det på toppen av paketet, så att det blir lätt att öppna sen.

Nu kan du ta med ditt laxknyte i en plastpåse, ut och grilla.

Grilla i 5-10 minuter, beroende på storleken på din laxbit. Öppna paketet försiktigt och njut!

paprika/vitlök/basilikajärpar

Visst kan det kännas lite snopet som vegetarian i grilltider, men upp med hakan! Det finns mycket gott att grilla även till oss som inte äter kött! Här kommer receptet (samt serveringsförslag) på härliga järpar! Passar utmärkt att sätta på ett spett och grilla en ljummen sommarkväll.

(vet inte hur många personer detta blir till, du får avgöra lite själv hur mycket du äter):
1 paket hälsans kök rå sojafärs på block.
1 paprika, valfri färg
1 chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk basilika
(ev) grillpinnar

Gör så här:
Tina sojafärsen så att den blir rumstempererad och klibbig. Lägg färsen i en bunke.

Tärna paprikan och chilifrukten fint och lägg ner i färsen. Hacka basilikan och lägg i även den. Pressa över de två vitlöksklyftorna. Blanda ihop färsen tills ingredienserna är jämnt fördelade där i.

Rulla bollar, lite större än köttbullar av färsen. Nu har du två alternativ:

1) Du klämmer till bollarna så att de blir avlånga och steker dem i stekpanna i cirka 6 minuter, tills de är genomstekta.

2) Du klämmer bollarna runt grillpinnar, så att de blir avlånga och inte trillar av. Du kan sätta fler järpar på samma grillpinne. Grillas tills järparna fått färg och är genomstekta.

Klart! Severa gärna med en klick gräddfil, en avocado, sambal olek och en god sallad!

Hallon/citronglass utan sötning

Ja, det är sant som dom säger (eller gör dom det?)! Hallonglass behöver inte sötas. Hallon i sig innehåller runt 4 gram kolhydrater per 100 gram, men ger en gudomlig smak! Här har ni sommarens säkraste kort när ni (och era sötsugna gäster) vill ha något gott att svalka er med!

4 portioner:

3dl vispgrädde
3 ägg
250g frysta hallon
1 citron
1 vaniljstång

Gör så här:
Skrapa ur vaniljstången ordentligt och lägg i en bunke. Knäck äggen i bunken och vispa fluffigt med elvisp.

Häll de frysta hallonen i en blender och häll över äggsmeten. Tvätta citronen noga och riv av skalet. Lägg citronskalet i hallon/äggblandningen och kör igång blendern. Mixa tills du får en ganska slät smet med lite större hallonbitar kvar. Här kanske du får stanna blendern då och då och peta med en sked så att allt blir mixat.

Vispa grädden i bunken och vänd ner hallon/äggsmeten ordentligt men försiktigt tills allt är blandat.

Ställ in bunken i frysen i ca2 timmar och återkom varje halvtimme (VIKTIGT) och vispa runt innehållet i bunken med en handvisp. Det kommer bli svårare och svåre ju mer glassen fryser, men gör så att du slipper isklumpar.

Färdigt! Servera med en klick vispad grädde och en kvist citronmeliss!

RSS 2.0