Blomkålsmos

Blomkålsmos kan ersätta pasta/ris/potatis

Ingredienser:
Ett riktigt stort färskt blomkålshuvud
3 dl grädde 40%
50 gram (eller mer) Philadelphiaost

Skär/bryt blomkålen i buketter och låt gärna stocken gå med i riktigt tunna skivor.
Värm under tiden grädden i en större kastrull.
Lägg i blomkålen och smöret och salta.
Stormkoka nu i 5-10 minuter med lock på.
Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten.
Ta av locket och koa under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast.
Ta bort från värmen och vispa med elvisp. (Starta i botten på kastrullen).
Tillsätt philadelphiaosten som bindemedel och vispa ordentligt.
Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs.

Kommentarer
Postat av: Inger Härjerud

Tjoflöjt!! Hur mycket smör ska man ha?

En undrande och beundrande moder vill veta det.

2010-05-08 @ 16:53:32
Postat av: Saffran

Hoppla! har visst missat att skriva dit smöret!

ta så det räcker ;) några matskedar, två-tre kanske. smaka av så att du blir nöjd!

2010-05-09 @ 21:34:20
URL: http://fettgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0