Blomkålsmos
Blomkålsmos kan ersätta pasta/ris/potatis
Ingredienser:
Ett riktigt stort färskt blomkålshuvud
3 dl grädde 40%
50 gram (eller mer) Philadelphiaost
Skär/bryt blomkålen i buketter och låt gärna stocken gå med i riktigt tunna skivor.
Värm under tiden grädden i en större kastrull.
Lägg i blomkålen och smöret och salta.
Stormkoka nu i 5-10 minuter med lock på.
Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten.
Ta av locket och koa under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast.
Ta bort från värmen och vispa med elvisp. (Starta i botten på kastrullen).
Tillsätt philadelphiaosten som bindemedel och vispa ordentligt.
Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs.
Ingredienser:
Ett riktigt stort färskt blomkålshuvud
3 dl grädde 40%
50 gram (eller mer) Philadelphiaost
Skär/bryt blomkålen i buketter och låt gärna stocken gå med i riktigt tunna skivor.
Värm under tiden grädden i en större kastrull.
Lägg i blomkålen och smöret och salta.
Stormkoka nu i 5-10 minuter med lock på.
Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten.
Ta av locket och koa under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast.
Ta bort från värmen och vispa med elvisp. (Starta i botten på kastrullen).
Tillsätt philadelphiaosten som bindemedel och vispa ordentligt.
Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs.
Kommentarer
Postat av: Inger Härjerud
Tjoflöjt!! Hur mycket smör ska man ha?
En undrande och beundrande moder vill veta det.
Postat av: Saffran
Hoppla! har visst missat att skriva dit smöret!
ta så det räcker ;) några matskedar, två-tre kanske. smaka av så att du blir nöjd!
Trackback