Broccoli och ädelostpaj

Till en ca 25 cm pajform behöver du:

3 dl mjölk eller grädde, jag använde mjölk
1 msk osötad senap
½ tsk salt
Svartpeppar
200 g broccoli
10 st körsbärstomater, ca 100 g
150 g blåmögelost
3 ägg
25 g smör
2 skivor gul ost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med en del av smöret. Tina broccolin enligt anvisning på förpackningen eller bryt buketterna i mindre delar och koka dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Spola sedan med kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Ev kan man skiva skaften på brocccolibuketterna i tunna skivor. Skölj och dela tomaterna i mindre bitar. Bred ut broccoli och tomater i pajformen.

Koka upp mjölken eller grädden tillsammans med smöret som inte gick åt till pajformen. När mjölken kokat upp tar du den från plattan och smaksätter du med senap, salt och peppar. Riv ned den gula osten och rör om tills denna smält. Låt såsen svalna en stund och smula under tiden över 2/3 av mögelosten i pajformen.

Vispa ned ett ägg i taget i smeten och häll denna över grönsakerna i formen. Smula över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin färg, ca 20-30 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0