Kesogratäng med svampstuvning
För 4 personer
Kesogratäng:
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
3 dl keso
lite peppar
lite salt
En näve riven ost till gratinering (gärna lagrad ost eller parmesan)
Svampstuvning:
2 stora nävar färsk svamp
2-3 dl soyagrädde (eftersom den reder sig på egen hand bättre än grädde utan mjöl)
Gör så här:
Gör svampstuvningen genom att hacka svampen till önskad storlek och koka den i soyagrädden tillsammans med salt efter behag, tills stuvningen blivit stuvning. Koka på svag värme länge.
Blanda 4 ägg med 0,7 dl vispgrädde och 1,5 dl keso, lite salt och lite peppar. Stek en omelett. Lägg den i en gratängform. Varva med svampstuvningen. Gör en likadan omelett och lägg den ovanpå. Strö ut den rivna osten över gratängen och låt den gratineras i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått färg.
Servera med sallat.
Kesogratäng:
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
3 dl keso
lite peppar
lite salt
En näve riven ost till gratinering (gärna lagrad ost eller parmesan)
Svampstuvning:
2 stora nävar färsk svamp
2-3 dl soyagrädde (eftersom den reder sig på egen hand bättre än grädde utan mjöl)
Gör så här:
Gör svampstuvningen genom att hacka svampen till önskad storlek och koka den i soyagrädden tillsammans med salt efter behag, tills stuvningen blivit stuvning. Koka på svag värme länge.
Blanda 4 ägg med 0,7 dl vispgrädde och 1,5 dl keso, lite salt och lite peppar. Stek en omelett. Lägg den i en gratängform. Varva med svampstuvningen. Gör en likadan omelett och lägg den ovanpå. Strö ut den rivna osten över gratängen och låt den gratineras i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått färg.
Servera med sallat.
Kommentarer
Trackback