Panacotta med bääär
Ingredienser för 4 portioner
2 gelatinblad eller motsvarande mängd i agar-agar
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 dl yoghurt eller kesälla
1 l jordgubbar/blåbär/hallon eller annat bär (hallon innehåller minst kolisar)
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Häll grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna i grädden. Lägg även ned vaniljstången och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och fiska upp vaniljstången.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden.
När grädden svalnat, rör ned yoghurt eller kesälla.
Fördela i 4 serveringsglas (genomskinligt är snyggt) och ställ kallt tills smeten stelnat.
Mosa bären och lägg ett lager ovanpå panacottan. Garnera med ett myntablad.
Kommentarer
Trackback