Panacotta med bääär



Ingredienser för 4 portioner

2 gelatinblad eller motsvarande mängd i agar-agar
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 dl yoghurt eller kesälla
1 l jordgubbar/blåbär/hallon eller annat bär (hallon innehåller minst kolisar)

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Häll grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna i grädden. Lägg även ned vaniljstången och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och fiska upp vaniljstången.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden.

När grädden svalnat, rör ned yoghurt eller kesälla.

Fördela i 4 serveringsglas (genomskinligt är snyggt) och ställ kallt tills smeten stelnat.

Mosa bären och lägg ett lager ovanpå panacottan. Garnera med ett myntablad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0