Spenat och kesopaj
en normalstor pajform
Ingredienser:
300 g färsk spenat eller 250 g fryst spenat
250 g keso
2 ägg
1 dl mjölk eller grädde
1dl lagrad ost, gärna parmesan
1-2 vitlöksklyftor
Riven muskotnöt
Peppar
Gör så här:
Förväll spenaten hastigt i en kastrull eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av lite. Vispa samman ägg, mjölk och keso. Krydda med muskotnöt, peppar och salt. Pressa ner vitlöksklyftorna i stanningen och rör om. Blanda i spenaten och nästan all ost. Slå stanningen i formen och strö över den sista rivna osten. Grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.
Servera med fräch sallad!
Ingredienser:
300 g färsk spenat eller 250 g fryst spenat
250 g keso
2 ägg
1 dl mjölk eller grädde
1dl lagrad ost, gärna parmesan
1-2 vitlöksklyftor
Riven muskotnöt
Peppar
Gör så här:
Förväll spenaten hastigt i en kastrull eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av lite. Vispa samman ägg, mjölk och keso. Krydda med muskotnöt, peppar och salt. Pressa ner vitlöksklyftorna i stanningen och rör om. Blanda i spenaten och nästan all ost. Slå stanningen i formen och strö över den sista rivna osten. Grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.
Servera med fräch sallad!
Kommentarer
Trackback