LCHFpizza

En pizza: (går utmärkt att göra större sats och göra en hel plåt pizza!)

Botten:

Ingredienser:

1 ägg

salt

2 msk olivolja

1svätt grädde

Oregano

1,5 msk fiberhusk

Gör så här:

1 ägg vispas upp med lite salt. ca 2 msk olivolja och 1 skvätt grädde blandas med ägget. Krydda med lite oregano. Rör försiktigt ner fiberhusken, skulle det bli klumpar så går det fint att homogenisera med mixer. Låt svälla i 20 minuter.

Bre ut smeten som en rund platta på en plåt, och sätt in i ugnen på 200 C i ca 15 minuter. Använd gärna varmluftsugn om du har, för att få det krispigare. Låt stå kvar på eftervärmen i ca 5-10 minuter.

 

Tomatsås (blir mer än till en pizza...)

Ingredienser:

1 burk hela skalade tomater

salt

oregano

vitlök

Gör så här:

Koka tomaterna i en kastrull och använd tex stavmixern för att få dom att bli en jämn smet. krydda med en klyfta pressad vitlök, oregano efter smak och en nypa salt. Låt svalna.

Pålägg:

Ingredienser

Här är det fritt fram att freesyla. Jag rekomenderar en god ost, parmesanost, färska skivade tomater, lite gul lök, basilika, oliver, sparris. Rouckula sallad är också jättegott på pizza!

Gör så här

Bre ut ett tunnt lager av tomatsåsen på pizzabotten. ha på ost och vilket pålägg du nu önskar. In i ugnen tills osten smält!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0