LCHFpizza
En pizza: (går utmärkt att göra större sats och göra en hel plåt pizza!)
Botten:
Ingredienser:
1 ägg
salt
2 msk olivolja
1svätt grädde
Oregano
1,5 msk fiberhusk
Gör så här:
1 ägg vispas upp med lite salt. ca 2 msk olivolja och 1 skvätt grädde blandas med ägget. Krydda med lite oregano. Rör försiktigt ner fiberhusken, skulle det bli klumpar så går det fint att homogenisera med mixer. Låt svälla i 20 minuter.
Bre ut smeten som en rund platta på en plåt, och sätt in i ugnen på 200 C i ca 15 minuter. Använd gärna varmluftsugn om du har, för att få det krispigare. Låt stå kvar på eftervärmen i ca 5-10 minuter.
Tomatsås (blir mer än till en pizza...)
Ingredienser:
1 burk hela skalade tomater
salt
oregano
vitlök
Gör så här:
Koka tomaterna i en kastrull och använd tex stavmixern för att få dom att bli en jämn smet. krydda med en klyfta pressad vitlök, oregano efter smak och en nypa salt. Låt svalna.
Pålägg:
Ingredienser
Här är det fritt fram att freesyla. Jag rekomenderar en god ost, parmesanost, färska skivade tomater, lite gul lök, basilika, oliver, sparris. Rouckula sallad är också jättegott på pizza!
Gör så här
Bre ut ett tunnt lager av tomatsåsen på pizzabotten. ha på ost och vilket pålägg du nu önskar. In i ugnen tills osten smält!