Lyxig Paella med skaldjur

Den här paellan är helt underbart fenomenal, gjord på blomkålsris!

ca6 protioner:

*1 stort blomkålshuvud
*1 skvätt vitt vin
*2 påsar saffran
*2 vitlöksklyftor
*1dl frysta, gröna ärter
*1 näve ärtskidor
*1 grönsaksbuljongtärning
*1dl svarta oliver
*1 grön paprika
*1 kilo räkor med skal
*300 gram kräftstjärtar
*salt och peppar
*olivolja
*en klick creme fraische
*1 citronklyfta per person

Skala räkorna och häll av spadet från kräftstjärtarna.

Skala, skölj och putsa blomkålshuvudet. Riv det så att blomkålen blir smulig. Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. När vattnet kokar, häller du i blomkålssmulet och förväller det i någon minut. Häll av i durkslag.

Häll över blomkålen i en varm gjutgärnsgryta, eller kanske en wookpanna. Häll över lite olivolja, smula över en buljongtärning, pressa ner vitlöksklyftorna och häll på en skvätt vin. Blanda i Saffranen. Rör om väl och lått puttra i någon minut.  Salta och peppra.

Tärna paprikan och ha i tillsammans med ärtorna och ärtskidorna. Låt puttra ihop.

Toppa allt sammans med räkor, kräftstjärtar och oliver, låt det hela bli lite varmt, men blanda inte ihop allt.

Servera med creme fraiche och en citronskiva per person, gärna ett glas gott vitt vin till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0