Smörgåstårta

Perfekt när det ska firas! Jag lovar att det är svårt för till och med icke lchfare att märka någon skillnad, om du inte säger någonting.

*En sats av brödigaste bröna i smörgåstårtevariant; RECEPT
*1/2 tub tartex, valfri smak
*2 dl skagenröra på kräftstjärtar; RECEPT
*2dl majonais
*10 körsbärstomater
*2 ägg
*10 cm gurka
*4 citronskivor
*3 blad av isbergssallad
*Några ostskivor
*1 kg räkor med skal
*dillkvist

Skala räkorna. Hårdkoka äggen, skala dom och skiva dom.

Skär botten i tre lika stora delar. Bre ett tjockt lager tartex på en av dom. Placera nästa längd på tartexlagret. Bre ut ett jämnt, tjockt lager skagenröra. Lägg på det sista lagret bröd.

Bre ut Majonaisen jämnt längs kanterna på tårtan. Bre det sista på toppen. Hyvla gurkan i runda tunna skivor och limma fast gurkskivorna mot tårtans kanter med hjälp av majonaisen. Det är snyggt att åta gurkskivorna sitta en aning omlott. Lägg salladsblanden jämt över tårtans topp.

Dela körsbärstomaterna på mitten och placera halvorna jämnt längs långsidorna på tårtans topp. Fyll mellanrummet som blir mellan tomaterna med äggen. Därpå täcker du äggskivorna med räkorna. Rulla små rullar av ostskivorna och pynta med dessa.

Skär ett snitt från kanten av citronskivorna, in till dess mitt och toppa skapelsen med dessa genom att vika en flik frammåt och en flik bakåt. Lägg på en dillkvist. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0