Hallon/citronglass utan sötning

Ja, det är sant som dom säger (eller gör dom det?)! Hallonglass behöver inte sötas. Hallon i sig innehåller runt 4 gram kolhydrater per 100 gram, men ger en gudomlig smak! Här har ni sommarens säkraste kort när ni (och era sötsugna gäster) vill ha något gott att svalka er med!

4 portioner:

3dl vispgrädde
3 ägg
250g frysta hallon
1 citron
1 vaniljstång

Gör så här:
Skrapa ur vaniljstången ordentligt och lägg i en bunke. Knäck äggen i bunken och vispa fluffigt med elvisp.

Häll de frysta hallonen i en blender och häll över äggsmeten. Tvätta citronen noga och riv av skalet. Lägg citronskalet i hallon/äggblandningen och kör igång blendern. Mixa tills du får en ganska slät smet med lite större hallonbitar kvar. Här kanske du får stanna blendern då och då och peta med en sked så att allt blir mixat.

Vispa grädden i bunken och vänd ner hallon/äggsmeten ordentligt men försiktigt tills allt är blandat.

Ställ in bunken i frysen i ca2 timmar och återkom varje halvtimme (VIKTIGT) och vispa runt innehållet i bunken med en handvisp. Det kommer bli svårare och svåre ju mer glassen fryser, men gör så att du slipper isklumpar.

Färdigt! Servera med en klick vispad grädde och en kvist citronmeliss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0