Brödigaste bröna

Dessa bröd är kanske bland det brödigaste jag har varit med om i lchfväg. Svårt att känna skillnad från riktiga bröd och passar utmärkt både som frallor, som grund i smörgåstårta eller som rostemackor!

För en plåt, ca 6 frallor: 

200grader ugn, 180grader varmluftsugn.

1,5dl Pofiber
3 msk fiberhusk
1 dl skalade hela sesamfrön
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 ägg
1dl yoghurt
1,5 dl vatten


Blanda ihop alla torra ingrediendser i en skål. Tillsätt ägg, vatten och yoghurt. Låt svälla i ca 15 minuter.

För frallor: Rulla 6 stycken bollar av smeten, ganera med sesamfrön och grädda i 20 minuter på bakplåtspappersklädd plåt.

För smörgåstårtegrund: Klä en plåt med bakplåtspapper. Bre ut smeten jämnt med hjälp av en slickepott. lagret kommer bli ca 1 cm tjockt. Grädda i 12 minuter. Skär i tre lika stora delar och lägg ovanpå varandra med fyllning emellan.

För rostebröd: börja med grund för smörgåstårta, men skär istället i många fyrkanter i rostebrödsstorlek. Tag fram och rosta när andan faller på!



Kom ihåg att plocka bort brödet från plåten och låt det svalna helt på ett galler innan du gör något annat med det, på så sätt transporteras fukten bort och du slipper slemmigt bröd!

Kommentarer
Postat av: Anonym

jag undrar lite över pofibern. det är ju väldigt mycket kolhydrater i och 1 och en halv deciliter blir ju rätt mycket. är det här verkligen lchf?

2011-02-24 @ 23:06:00
Postat av: Niklas

Jag tror inte du behöver oroa dig för pofibern. Pofiber innehåller ca 12g kolhydrat på 100g och 1,5dl pofiber kan kanske vara ca 25g vilket betyder att på 6 brön blir det ca 3g kolhydrat från pofibret medan yoghurt som innehåller ca 4g kolhydrat /100g utgör 4g kolhydrat på 6 brön.



Har en sats med 6 bullar i ugnen nu. Hoppas dom blir så goda som jag föreställer mig.

2011-03-27 @ 16:26:03
Postat av: saffran

Hejsan! Vad roligt ätt ni hittat hit. Det är, som Niklas säger, som så ätt pofiber väger väldigt lite per dl, så ingen oro, detta är lowcarbbröd! Hoppas de smakade, har själv veckans sats på "jäsning" nu...

2011-04-17 @ 19:23:36
URL: http://fettgott.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0