paprika/vitlök/basilikajärpar

Visst kan det kännas lite snopet som vegetarian i grilltider, men upp med hakan! Det finns mycket gott att grilla även till oss som inte äter kött! Här kommer receptet (samt serveringsförslag) på härliga järpar! Passar utmärkt att sätta på ett spett och grilla en ljummen sommarkväll.

(vet inte hur många personer detta blir till, du får avgöra lite själv hur mycket du äter):
1 paket hälsans kök rå sojafärs på block.
1 paprika, valfri färg
1 chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk basilika
(ev) grillpinnar

Gör så här:
Tina sojafärsen så att den blir rumstempererad och klibbig. Lägg färsen i en bunke.

Tärna paprikan och chilifrukten fint och lägg ner i färsen. Hacka basilikan och lägg i även den. Pressa över de två vitlöksklyftorna. Blanda ihop färsen tills ingredienserna är jämnt fördelade där i.

Rulla bollar, lite större än köttbullar av färsen. Nu har du två alternativ:

1) Du klämmer till bollarna så att de blir avlånga och steker dem i stekpanna i cirka 6 minuter, tills de är genomstekta.

2) Du klämmer bollarna runt grillpinnar, så att de blir avlånga och inte trillar av. Du kan sätta fler järpar på samma grillpinne. Grillas tills järparna fått färg och är genomstekta.

Klart! Severa gärna med en klick gräddfil, en avocado, sambal olek och en god sallad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0